torstai 7. helmikuuta 2013

Treenit ja uinnit

Aamusta ajeltiin hallille ja saatiin seuraksi Anna ja colliet. Ajattelin, että olisin tehnyt Viiman kanssa alkuun aksaa. Mutta  sitä jännäsi halli niin paljon, etten sitten viitsinyt taistella. Tehtiin parit helpot temput superpalkalla ja porokoira pääsi autoon. Ihan tyytyväiseltä se vaikutti tähän vaihtoehtoon. Olin jo miettinyt että ilmottaisin sitä kisoihin, mutta jos hallifiilis on tuollainen, niin kisojen hälinässä se on vielä triplasti kurjempi. Voi meidän Viimua, onneksi se on tyytyväinen sohva- ja lenkkikoiranakin.

Photobucket
PikkuVimps, oman tiensä kulkija
Photobucket




Rieha sen sijaan oli normiliekeissä hallille päästyään. Aloiteltiin sen kanssa seuruulla. Tein extrapitkää pätkää ja siinä tempon vaihtoja. Palkka takaa ja koitin kiinnittään huomion siihen, että on varmasti hyvällä paikalla palkan saadessaan. Ja jos homma lähti keulien käyntiin, niin huomautus ja otettiin alusta. Tuntui ihan hyvälle, pitäisi vaan saada enemmän videolle, että näkisi näyttääkö se hyvälle.

Ruutu tehtiin kokonaisena ja liikkuroituna. Se oli aika hieno, merkki tosi hyvä, ruudun paikka hieman edessä, mutta hyvät stopit ja sivulle tuli hienosti. Korjailin sitten hieman ruudun paikkaa, hyvin vastasi treeniin. Vaikka toisaalta mietin, että etureunassa oleva paikka olisi hyvä esim. Varkauden pohjaa ajatellen, eipähän ajautuisi vahingossa ulos ruudusta liukkaan pohjan takia. Mutta ehkä se on vähän riskialtista.

Hyppynouto ja tunnari tehtiin myös liikkuroituna. Hyppynoudossa nytkähti ihan pikkaisen irrotuksessa, muuten oli hienoi. Tunnarissa varmisteli hieman kapuloilla ennen kuin nosti oman, mutta tuskin olisi kokeessa arvosanaan vaikuttanut. Tässä luovutus hyvä, mutta pa hieman takana, joten vahvistin sitä muutamaan otteeseen.

Loppuun tehtiin vähän sovellusta. Ensin jättötreeniä, Anna näytti peukkua jos pysyi skarppina ja palkkasin sen siitä. Rieha ei enää mene lankaan ja oli pysynyt kuin sfinksi ja pääsin tästä siis palkkaamaan pari kertaa. Tämän jälkeen tehtiin vielä paikkaistuminen, jossa Anna koitti saada Riehaa menemään maahan. Ja sehän meni, monta (!!) kertaa. Oli pienelle kelpielle tosi vaikeaa, mutta tälläistä treeniä me kaivataan, sen pitää oikeasti miettiä että istuu. Loppuvaiheessa alkoi jo muistamaan homman nimen, eikä enää reagoinut kovempaankaan häiriöön. Hyvähyvä, kiva treeni!

Pienen tauon jälkeen tehtiin vielä kehikkotreeniä. Liitin siihen muutaman toiston jälkeen yhden hypyn eteen. Alkuun Riesku kaahasi kehikon yli miettimättä sitä ollenkaan, mutta loppuun saatiin jo ihan hyviä toistoja. Kyllä se siitä, kun vaan saisi niitä toistoja paljon alle. No, eipä me agikisoihin olla menossakaan lähiaikoina.

Tuike kävi myös tokoilemssa. Tehtiin ensin metskunoutoa, jossa oli tosi hieno meno, reipas vauhti ja nätit luovutukset. Sitten mentiin ruutuun, jossa vahvistelin sekä paikkaa, että stoppeja. Ja se jopa pysähtyi ja oli ihan tohkeissaan :D. Loppuun vielä seuruuta ja rallytokojuttuja ja päälle leikit pinkillä karvalelulla. Pieni koira oli kovasti tyytyväinen!

Hallilta ajeltiin Koirasportille uimaan. Tuike sai hakea lelua, otettiin aika rauhassa, kun tuntui olevan rankkaa. Viima ui narun päässä 8 kierrosta, sekin tuntui taas tauon jälkeen ihan sopivalta. Riesku lutrasi vanhaan malliin ihan tohkeissaan, mutta kävi jopa kerran rampilla. Rieha ui aina kilpaa Viiman kanssa, ottaa kunnon spurtteja siitä ohi ja sitten tulee ihan viereen kellumaan ja uimaan. Viimallapa meni tänään hermo ja se ärähti Riehalle altaassa ihan tosissaan :D. Pysyi Rieha ainakin hetken omalla kaistallaan.

Ei kommentteja: