lauantai 9. helmikuuta 2013

Huonommat treenit ja paremmat treenit kera siskoplikan

Perjantain kisatokotreenit meni hieman huonolla asenteella. Olin liikkeellä taas vähillä unilla ja vaikka olo oli ihan pirteä, niin treenissä se näkyy kuitenkin sellaisena hienoisena hermojen kiristelyllä. Ei vaan pysty tekemään niin rennosti kuin normaalisti ja pienet asiat alkaa tuntumaan suurilta. No, ei se treeni onneksi ihan penkin alle mennyt :).

Aloitettiin ruudulla ja merkillä. Ensin liikkuroitu versio, joka oli oikein kiva, mutta halusin korjata vielä ruudun paikkaa. Näyttöruudulla se sitten korjaantuikin. Tässä oli perushyvä meno ja Riehalla kivaa.

Sitten tehtiin zetaa, joka meinasi mennä ihan plörinäksi. Otin ensin pelkkää kävelytreeniä liikkuroidusti. Arvasin, että Rieha alkaa reagoimaan liikkuriin ja niinhän se yritti aina käsky-sanan jälkeen jäädä oma-aloitteisesti johonkin jäävään. Lisäksi seuruu meinasi keulia. Kun palauttelin sitä näistä alkuun, niin se meinasi jäädä lähdössä vaan istumaan, ei siis oikein ymmärtänyt, mitä piti tehdä. Loppupeleissä onnistuttiin kävelemään zetaa ilman omatoimisia jääviä ja seuraaminenkin parani. Loppuun tehtiin sitten yksi koemainen järkällä m-i-s. Tässä Riesku jäi ekalla kerralla istumaan. Uusinnassa jäävät onnistui ja seuruu oli ok. Erityisylpeä olin kuitenkin lähdöistä, joihin se tuli hyvällä asenteella, käskyä odottaen. Eli ei ennakoinut, mitä ollaankin treenattu.

Luoksaria tehtiin eka kiertojen kautta. Siinä stopit oli tosi hyviä. Sitten koemaiseen luoksetuloon. Jättö sujui ja R oli ollut skarppina, siinäkin on siis treeni toiminut. Kutsuin sitä ekalla kerralla aika hiljaa, halusin nähdä vaikuttaako se vauhtiin ja kyllähän se vaikutti. Tuli sellaista koottua laukkaa, kun normaalisti tulee kiitolaukkaa. Seisominen oli ok ja palkkasin siitä. Laitoin sen seisomaan ja otettiin maahanmeno siitä. Nyt tuli vielä hitaampaa, mikä oli jo omaan makuun liian hidas, vaikka edelleen laukkasi. Stoppi kuitenkin ok. Ihan loppuun tehtiin vielä suora luoksari, jossa vauhti oli taas normaali ja eteentulo hyvä. Päättelin tästä, että hitaus oli vaan hetken ongelma, enkä jaksanut niitä jankata.

Sitten seuruu, jossa olin taas niin epälooginen, että ihan hävettää. Tehtiin liikkuroituna ja se tuntui huonolta, eli R edisti ja painoi. Mutta annoin sen mennä läpi vaikka kuinka pitkään, vaikka olisi pitänyt heti keskeyttää. Se painoi ja paikka oli edessä. Vasta ehkä kolmannella suoralla älysin tämän. Sitten korjailtiin. Ei ehkä ole koiralle kauhean oikein, jos ensin annetaan mennä pitkä pätkä miten sattuu ja sitten vasta korjataan? Henkistä piiskaa ohjaajalle... Käännöksissä peruuttelu tulee ainakin nyt takaisin treenilistaan, kännöksissä se lähtee herkästi edistämään.

Loppuun tehtiin vielä paikallaolot. Rieha teki kaksi istumista ja kummassakin se oli ollut oikein pätevänä. Toisessa vielä muut koirat laitettiin maahan, eli R joutui ensin kuuntelmaan muiden käskyt ja istumaan makaavien koirien keskellä. Ei tuottanut ongelmaa. Tehtiin erikseen vielä maahanmeno/istumis-jumppaa ja niissä R oli tosi pätevänä, ei reagoinut kenenkään käskyihin.

-------------

Tänään olikin tosi kivaa ohjelmaan, kun saatiin kylään Kati ja Riehan sisko(puoli) Moska. Ajeltiin JATtilaan treenaamaan ja tehtiin tehokkaan toko- ja agitreenit. Näissä tytöissä on niin paljon samaa. Kumpikin tekee iloisesti pomppien, mutta niillä on sellaista Asennetta, mistä tykkään!

Riesku teki eka tokoa. Aloiteltiin taas ruudulla, jossa ensin vahvistelin paikkaa. Se kun sujui, niin liitin mukaan merkin ja siihen liikkurikäskytyksen. Tosi makea asenne ja meno, ei valittamista! Moska muuten menee ruutuun ihan samanlaisilla pompuilla kuin Riehakin, vissiin sekin on perinnöllistä :D.

Luoksarissa halusin nähdä oliko eilisen hidastelu vaan ohimenevää ja olihan se. Ensin parit stopit putken kautta ja sitten koemainen luoksari pätkissä. Vauhti oli hieno ja stopit oli hienoja. Samoin loppu. Enpä löytänyt siitä korjattavaa, kun jättökin oli taas ihan superskarppi.

Sitten se meidän seuruu. Se tuntui tänään huomattavasti paremmalta, R työsti hyvin, piti paikkansa ja kontaktin. Tein extrapaljon käännöksiä ja niissä peruuttelin, se selkeästi parantaa paikkaa. Hidas kävely tuntui tänään tosi hyvältä, sellaiselta harmoniselta. Voi kun saataisiin tämä kokeeseen, eli osaisin itse olla harmoninen! Rieha oli hirmu hieno taas kerran ja minä reilumpi kuin eilen.

Loppuun vielä kaket. Testasin niin, etten antanut käsimerkkejä. M-S ja I-S- vaihdoissa se olisi varmasti oikein hyvä idea, käsimerkki herkästi nostaa Riehaa ja sen takia tulee liikettä. Ilman käsimerkkiä ja se kasaa itsensä huomattavasti paremmin. Sen sijaan I-M ja S-M- vaihdoissa käsimerkki olisi varmasti hyvä juttu, koska silloin siihen saa eri lailla painoa, eikä niissä ole etenemisen pelkoa. Mietitään, mietitään...

Sitten Riesku pääsi liitelemään. Kati teki meille radan, joka oli suunnilleen tälläinen:



Siellä tuli ihan muutama yllärikin. Olin ihan varma, että Rieha menee tuolle hämyhypylle, kun olin sen takana ottamassa ykköshyppyä. Mutta kun lähdin liikkumaan ja ohjasin, niin eihän se sitä edes katsonutkaan. 1-4 onnistuikin aika kivasti, ehdin hyvin valssaamaan 2-hypyn jälkeen ja siitä R oli helppo laittaa putkeen.

5-hypyn takaakierto sujui lähes koko ajan ok. Kutosella olin itse välillä koiran edessä, jolloin rima tipahti. Mutta kun liikuin, niin ei tuottanut ongelmaa. 7-hypyn takaakierto ja niisto oli varmaan vaikein juttu. Olin tässäkin ihan varma, että R menee hämyhypylle, mutta eipä se tainut sinne yrittääkään. Sen sijaan oma niisto oli tosi huono, jäin vaan seisomaan, kun olisi pitänyt liikkua, jolloin R tiputti riman tai valui tosi rumasti. Taas kun aloin liikkumaan heti hypyn merkkauksen jälkeen, niin linja parani ja R hyppäsi paljon paremmin. A:lla oli hienoista himmailua, näkee taas että ei olla treenattu.

Mukava pieni treeni ja saatiin se lopussa onnistumaan puhtaana! Tosin rimat oli aika alhaalla, mutta ei se mitään :D.

Loppuun tehtiin vielä pujottelua ja Kati vahvistikin omia ajatuksia. Palkka eteen ja toistoja. Simppeliä.

Käytiin treenin jälkeen vielä lenkillä ja hienosti siskot taas tuli toimeen. Moska on selkeästi Riehan alapuolella. Toisaalta Rieha antoi Moskalle kaikki lelunsa ihan suosiolla. Alkuun ne juoksivat ja leikkivät, mutta sitten Rieha kiinnostui Moskan takapuolesta ja olisi halunnut vaan astua sitä. Se oli ihan kuin joku hormonihirviöuros, kulki vaan Moskan pyllyssä ja koitti hypätä selkään. Ehkä ne juoksut on ihan kohta alkamassa, jännää! Lelun heittely vei onneksi mielenkiinnon Moskan pyllystä ja Rieha käytti tehokkaasti hyväkseen Katin heittokättä.

Kati räpsi tytöistä kuvia, tässä vähän esimakua. On ne aika kauniit siskokset!


2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Hii, pääsisikö kohta jännän äärelle :))

Riikka kirjoitti...

Siltäpä tuo vähän vaikuttaa. Jännistä jännintä!