maanantai 18. helmikuuta 2013

Huoltopäivä

Meillä on Veskun kanssa kummallakin loma ja tottahan se piti aloittaa kunnon hemmotteluhoidoilla. Koirille. Ei itsellä niin väliä, vai miten se nyt oli...

Aamusta koko porukka kävi uimassa Koirasportilla. Perinteiset setit ja kaikki olivat tyytyväisiä! Tuike haki lelua, Rieha urheili ja Viima ui rauhallisesti kierroksia. Jos ne olisivat ihmisuimareita, niin Tuike olisi sellainen aikuisiällä uimaan opetteleva nainen, joka tarvitsee vielä tukea ja räpiköitsee lähdössä, mutta kun huomaa, että osaakin, niin ui yllättävän hienosti ja varmasti. Rieha olisi Hanna-Maria Seppälä yhdistettynä johonkin olympiatason uimahyppääjään. Viima olisi sellainen keski-ikäinen kuntouimari, joka vetää omaa varmaa tahtiaan, muista välittämättä tai muita väistämättä.

Iltapäivästä Tuike pääsi akupunktioon Piiran suositusten mukaan. Katsotaan nyt onko sillä vaikutusta selän jumeihin. Akupunktio tehtiin eläinlääkärin toimesta ja joku kuutisen neulaa Tuikee tökittiin. Eipä se juuri niitä huomannut. Niitä pidettiin n. 20min, jonka aikana Tuike sai olla vapaasti. Ihan se ei pystynyt rentoutumaan, kun odotushuoneesta kuului niin paljon ääniä, mutta kyllä se sitten maahankin meni. Neulojen poisottoa ei taas huomannut juurikaan. Sen suurempaa vaikutusta en huomannut, tosin Tuike halusi heti pissalle, kun päästiin ovesta ulos. Aineenvaihdunta siis ilmeisesti ainakin lähti jylläämään. Parin viikon sisään pitäisi käydä uusintahoidossa, vasta sitten alkaa vaikutukset näkyä.

Illan kruunasi vielä Riehan hieronta. Oltiin ekaa kertaa urheilukoirahieroja Anne Naukkarisen vastaanotolla. Hän havaitsi samoja löydöksiä kuin Piira, oikea puoli on enemmän jumissa. Vasen puoli oli takaa hyvässä kunnossa, eikä se oikeakaan ilmeisesti enää ihan mahdoton ollut. Rieha sai myös palautetta etupään muskeleista, mutta niistä huolimatta lavoissa oli hyvä liikkuvuus. Kuulemma noilla lihaksilla voisi olla toisinkin. Lihaksiahan Riehalla tosiaan riittää, se on sellainen urheilijakoira :D. Saatiin suositus, että voitaisiin käydä vielä ennen pentuja kerran hierottavana, muuten mennään samoilla jumppavinkeillä kuin Piirakin antoi, eli vahvistetaan sitä oikean puolen käyttöä. Selkeästi osteopaatti, parin viikon vetämisen rajoitus ja oikean puolen venyttely on jo auttanut.

Ai niin, ollaan tehty Riehan kanssa myös vähän palauttelevaa kokeen jälkeen. Tunnari ei ole tuottanut mitään ongelmia, eikä se ole kotipihatreenissä varmistellut ollenkaan oikean löytymisen jälkeen. Olen kuitenkin enemmän palkkaillut sitä lennosta, että saisi vahvistettua sitä nopeaa nostoa ja tuontia.


Ei kommentteja: